От Има такъв народ настояват за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения,

...
От Има такъв народ настояват за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения,
Коментари Харесай

От ИТН са против всякакви COVID мерки, разделящи обществото

От " ИТН " настояват за анулация на " всевъзможни дискриминационни ограничавания, които разделят обществото на имунизирани и неимунизирани, лишавайки последните от съществени техни права ". Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на Има Такъв Народ депутатът Андрей Чорбанов. 

От 20 август за заведения и фитнеси отпада ограничаването за прилагане на до 50% от потенциала им, само че единствено в случай че 100% от личният състав е имунизиран, преболедувал или пък има негативен PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в обекта. Посетителите също трябва да са имунизирани, преболедували или с негативен тест. А всички администрации би трябвало да вкарат променливи граници за началото на работния ден на чиновниците - сред 7:30 и 10 ч. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на минимум 50% от личния състав. 

От Има Такъв Народ с огромно внимание наблюдават развиването на епидемиологичната обстановка както в страната, по този начин и по света. " Да, обезпокоени сме, че към този момент година и 8 месеца няма трайно и дейно решение на рецесията с COVID-19. Важно е обаче да имаме поради, че наред със здравния проблем, не трябва да неглижираме и обществения и стопански резултат, който се стоварва с особена тежест върху няколко съответни бранша като хотелиерство, ресторантьорство, превоз и редица други, свързани с тях ", споделят още от партията. 

Те подлагат на критика поръчката за бъдещи дейности на здравните управляващи, които са разказани в последната заповед на отрасловия министър Стойчо Кацаров. 

" Указанията, които се дават във връзка с условия за имунизация или преболедували за работещите в редица публични браншове, както и достъпът до тези обекти единствено от имунизирани и потвърдено с документ преболедували и с потвърден PCR тест, опонира на съществени права на жителите в т. ч. правото им на труд и до свободен достъп до публичните обекти ", се споделя в декларацията. Според Има Такъв Народ поради тази заповед всеобщо работещи са подали своята молба за овакантяване като резултат от инструкции им напън. " Това ще докара до големи бъдещи проблеми, които ще са в резултат на трайна неспособност за възобновяване на тези браншове заради липса не просто на квалифициран, а изобщо на личен състав ", настояват от партията.

" Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на персонален избор ", приканват от `Има подобен народ ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР